Fisk
FORELLER I ÖRTAGÅRDSSÅS
4 ST PORTIONSFORELLER
1 TSK SALT
½ TSK VITPEPPAR
SAFTEN AV ½ CITRON
2 FINHACKADE SCHALLOTENLÖKAR
2 DL VITT VIN
2 DL FISKBULJONG
SÅS:
FISKSPAD
1 MSK SMÖR
1 MSK VETEMJÖL
1 DL GRÄDDE
2 ÄGGULOR
1 DL FINHACKADE KRYDDÖRTET, PERSILJA, DILL, GRÄSLÖK,KÖRVEL,BASILIKA ELLER DRAGONÖRT.
1) Rensa och skölj fisken och gnid in den med salt och peppar.
2) Strö löken i en smord,ugnssäker form,lagom stor för att rymma fisken. Täck med lock eller folie.
3)Lägg fisken i formen, fyll på medd fiskbuljong, vittvin, låt fisken koka upp och låt den sjuda färdigt i ugnen i ca 10 min.
4)Slå över fiskspadet i en kastrull,koka ihop spadet till hälften och red av med smör och mjöl. som rörts ihop.
5)Vispa samman äggulor och grädde och vispa ner blandningen i såsen (sjuda ej koka)
6)Tag kastrullen från värmen, rör ner kryddörterna och smaka av. befria fisken från skinn och häll över såsen. Serveras till kokt potatis
Kommentarer
Trackback