Mississippi
MUD CAKE:Ugn 150 grader
250g osaltat smör
175g vanlig choklad,delad i bitar
5 dl farinsocker
3 dl varmt vatten
1 msk snabbkaffepulver
3,5 dl vetemjöl
1 dl extra fint mjöl
1,5 dl kakaopulver
2 vispade ägg
florsocker att sikta över ifall man vill
1)Smöra en fyrkantig form, ca 20 cm. och klä den med bakplåtspapper.
2)Lägg smör,choklad,socker,vatten, och snabbkaffe i en skål över vattenbad och låt smälta. Rör till en slät blandning och låt svalna i 15 min.
3)Häll över choklasblandningen i en större skål,sikta ner mjölet och kakaon och rör ner äggen. Vispa med en elvisp till en slät smet,häll ner den i formen och grädda i ca 1 timme.
4)Ta ut formen ur ugnen och låt svalna. Lyft efter 10 min ut kakan ur formen, sikta florsocker över ifall du vill och skär sedan i fyrkanter.
Du kan servera med vaniljgrädde eller glass..
TIPS:
mississippi mud cake med marshallows: Tillaga grundreceptet och rör ned 100 g små marshmallows i degen.
Mississippi mud cake med hasselnötter: Bred 4 msk krämigt hasselnötspålägg över kakan och strö 1 dl hackade hasselnötter över.
Mississippi mud cake med valnötter: Tillaga grundreceptet och rör ned 2 dl rostade och hackade valnötter i smeten.
Mississippi mud cake med nonstop: Tillaga grundreceptet och rör ner 100 g nonstop i smeten
Kommentarer
Trackback