Paj

APRIKOSPAJ
ugn: 200
Pajdeg:

ca 3 dl vetemjöl
100g smör
3 msk iskallt vatten

FYLLNING:
1 burk konserverade aprikoser
50g mandlar
3 msk socker
3 msk ströbröd
Kanelstänger till dekorering

1)Hacka ihop matfett och mjöl till en smulig massa och arbeta snabbt ihop den till en deg med vattnet. Låt sedan degen vila i kylskåp i ca 1 timme

2)Kavla ut degen på mjölat bakbord, skölj pajformen med kallt vatten  och klä formen med degen.
Pricka pajskalet  i botten med en gaffel, så blir det inte bubbligt under gräddningen. Förgrädda pajskalet sedan i 10 min.

3)Hacka under tiden mandlarna fint  och blanda med socker och ströbröd.

4)Låt aprikoserna rinna av i durkslag men spara sockerlagen. Fördela hälften av aprikoserna i pajskalet, strö över hälften av mandelblandningen,lägg resten av aprikoserna ovanpå och strö till sist på det som är kvar av mandelblandningen och du kan även dekorera den med några kanelstänger.

5) Sätt in pajen i ugnen igen på mittersta falsen och grädda ytterligare ca 15 min..

6) Tag ut pajen och pensla den med lite  av sockerlagen från burken, Servera pajen ljummen

Ha vipsad grädde till eller t.o.m créme fraiche



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0