Vegetariskt

KINESISKA VÅRRULLAR:

0,6 dl rödvin
2 msk sojasås
2 msk worcestershiresås
220g zucchini, tärnad
220g gul pumpa, tärnad
220g broccoliblommor
2220g blomkålsbuketter
55g morotstärningar
55g hackad rödlök
50g hackad färsk persilja
1/4 tsk vitpeppar
1/4 tsk vitlökssalt
1/8mald röd paprika
1/8 tsk svartpeppar
450 g vårrullsdeg, 15 plattor
1 vispat ägg
Jordnöts- eller majsolja för stekning
Söt sur sås eller stark senapssås

1)Börja med att tärna zucchini och pumpa och dela sedan upp blomkålen och broccolin och tärna morötterna.hacka rödlöken och persiljan

2)Blanda vin, sojasås,worcestershiresås i en stor stekpanna på medelhögvärme. Rör sedan i den tärnade zucchinin, pumpan, broccolin,blomkålen, morötterna,rödlök , persilja,vitpeppar,vitlökssalt,rödpaprika och svartpeppar. Bräsera och rör om i 5-6 min tills smakerna har blandats och grönsakerna är knapriga och mjuka.

3)Ta bort stekpannan från plattan. För genast övergrönsaker till en skål för att förhindra  fortsatt kokning. Låt dem stå i rumstemp tills de har svalnat.

4)Placera ungefär 2 msk grönsaksblandning på nedre delen av en vårrullsplatta.

5)Fukta vänster och höger sida av vårrullsplattorna med ägg. Vik upp den nedre delen för att täcka in fyllningen.

6)Vik in vänster och höger sida ca 1 cm och rulla sedan ihop plattan

7)Fukta in den övre kanten med ägg för att få den att fästa , upprepa detta med de återstående vårrullarna.

8)Värm upp 1 cm olja i en stor tung stekpanna på medelhögvärme tills oljan blir 185 grader, bryn vårrullarna några gånger. I het olja i 2 min,  eller tills de blir gyllene bruna och vänd dem en gång.
Ta upp dem med hålslev och låt rinna av på papper

Servera dem varma. kan ha en dip till så blir de som aptitretare. eller med ris och grönsaker som vanlig middag.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0