Gorgonzola
INBAKAD I SMÖRDEG:
UGN 200 GRADER
2 PLATTOR DJUPFRYST SMÖRDEG
50G GORGONZOLA
2 MSK FINHACKAD GRÖNPAPRIKA
1 TOMAT OM MAN VILL
1 ÄGG TILL PENSLING!
(SEDAN OM MAN VILL SÅ KAN MAN VÄLJA ATT HA I LITE VITLÖK OCH PERSILJA)
1) Kavla ut de tinade smördegsplattorna till rektangler, sporra ut 2 fyrkanter och varje platta.
2)Lägg dem på bakplåtspapper på en plåt. Fördela Osten och paprika på degplattorna , pensla kanterna väl med uppvispat ägg och vik degen över fyllningen till fyrkantiga eller 3 kantiga paket.
3)Tryck till runt kanterna med en gaffel.
Pensla ytan med ägg och grädda mitt i ugnen i ca 15 min.
Serveras till kött, eller kyckling, eller en lätt smaklig sallad.
Kommentarer
Trackback