Kycklinglasange :)

Det finns så många olika goda lasanger, men kyckling lasange är en av mina absouta favoriter,den blir krämig och helt underbar, så här kommer receptet mina vänner.

Kycklinglasange:

1hel kyckling
1½ brk krossade tomater
30 g smör
mjöl
5 dl mjölk
2-3 dl grädde
1 brk créme fraiche
2 vitlöksklyftor
lasange plattor
2 påsar riven ost.( eller typ greve eller riven borgmästar ost)
Tomater.

köp en hel färdig grillad kyckling eller så gör du så här.
Kycklingen:

1) salta kycklingen och krydda med italiensk salladskrydda och svartpeppar och citronpeppar, sedan penslar du inne i kycklingen med olja, salt och peppar och citronpeppar. sedan grillar du kycklingen i ugnen på 225 grader i ca 1 timme.

Eller..

2) så tar du fram kycklingfiléér, smörjer en ugnsform med olivolja, och sedan så smörjer du in kycklingen i olivolja, kryddar med salt och peppar, och citronpeppar, o italiensk krydda grädda i ugnen på 225 grader i ca 12 min, sedan så vänder du på kycklingen saltar och kryddar och gräddar i ca 12 min till, kycklingen ska vara genomstekt. När kycklingen är klar så tar du ut den ur ugnen och lägger upp dem på ett skärbräde och låter dem svallna sedan så börjar du med att dela upp kycklingen i strimlor.

Lasangen: Sätt ugnen på 225 grader.

1) smält smör i en kastrull och salta ca 1-2 tsk. Sedan blandar du i mjöl så att de blir som en botten redning. Häll på lite av mjölken och låt det koka till, sedan häller du på resten av mjölken och låter koka till, sedan häller du i all grädde och créme fraiche, krydda med lite peppar och citronpeppar, sedan så häller du i lite ost så att de smälter och rör om under hela tiden i detta så att de inte bränner fast i botten.

2)Öppna burkarna med krossade tomater och töm upp det i en skål, sedan pressar du i vitlöksklyftorna och blanda i italiensk salladskrydda och rör noga om och låt det stå och dra.

3)Ta fram en ugnsfast form och sikta ett lager av ostsåsen i botten och sedan så klickar du ut lite krossade tomater här i var, sedan så lägger du ett lagerlasangeplattor, sedan så lägger du ett lager ost sås, klickar ut lite krossade tomater här och var, sedan så lägger du ut kycklingen lite snyggt fördelad sedan lägger du ett lager lasangeplattor igen, sedan så gör du om med ost sås. och krossade tomater och kycklingen och gör ca 3 lager på detta sätt.. Det sista lagret lägger du lassangeplattor sedan ostsås och krossade tomater sedan så skivar du tomater och lägger ett lager över lasangen och sedan så strör du riven ost över den. Och här kan du krydda med lite oregano eller italiensk salladskrydda på sedan så gräddar du den i ugnen i ca45-50 min på 225 grader.

Servera antingen kokt broccoli o blomkål till eller en sallad med ananas och feta ost, gärna en krämig feta som inte är så salt, och en skiva baugett till.

Smaklig måltid.


RSS 2.0