Höstgryta

6st potatisar
200-300g varmkorv
3st Morötter
6 st svartpepparkorn
3 lagerblad
1 liter vatten
1 gullök
En liten Purjolök
salt
1 st grönsaksbuljong

1)Skala potatisen och Morötterna, skär dem sedan i tärningar.
2) Skär korven i tärningar
3) Skiva löken och purjolöken.
4Blanda korven och potatisen och morötterna och all lök i en gryta, häll sedan på vattnet och salta och lägg i pepparkornen och smula sönder grönsaksbuljongen över, låt det sedan koka upp och låt det koka i 20-25 min.

Torsk under créme fraiche täcke

Ett block torsk.
1 tsl -1½ tsk salt
½-1 tsk vitpeppar
1 liten purjolök
2 tomater
2 dl cremé fraiche
2 dl riven ost
2-3 tsk dragon torkad!


1) Sätt ugnen på 200 grader.
2) Låt fisken tina en timme.
3) Smörj en ugnsfast form.
4) Lägg i fisken i formen, och salta över fisken och peppra med vitpeppar.
5) Hacka purjolöken och strö den sedan över fisken i ett jämnt lager.
6)Skiva tomaterna och klä in fisken i dem.
7) Vispa créme fraichen och vispa i sedan osten och dragonen, lägg det sedan över fisken, när du ha gjort detta så kan du om du vill sikta ett lager torkade dill över... inget måste! Grädda  sedan mitt i ugnen i ca 30 min.

Servera till kokt potatis och kokta grönsaker eller en färsk sallad.

OTROLIGT GOTT!!


RSS 2.0