Grönsaksplättar av mig:)

500 g grönsaker( broccoli,blomkål,morötter)

1 Satspannkakssmet:
2 ägg
salt
3dl mjölk
2-3 dl mjöl
1-2 dl mjölk
1-2 dl vatten

1)Ta fram en stavmixer,  och häll i grönsakerna och mixa dem.

2) Knäck 2 ägg i en bunka och vispa till lite lätt häll i en gnutta salt ,vispa mera. Blanda i 1-2 dl mjölk och häll sedan i de mjölet som behagar dig så att smeten tjoknar och blir som en deg, häll sedan på mer mjöl, och vatten. Vispa till.
3)hetta upp en stekpanna, och blanda i grönsakerna i pannkaksmeten och sedan grädda sedan som vanligt.

jag hoppas att detta smakar bra, va en liten rolig sak som jag testade hemma i köket.

Så smaklig måltid

Grönsakssoppa a la Patricia

1 Påse grönsaker, broccoli,blomkål.morötter
1 Rödlök
2 vitlöksklyftor
1 Brk kokbar Créme fraiche
2 dl Grädde
Salt, peppar, citronpeppar, curry

1) Skala löken och vitlöken, skär rödlöken i ringar och hetta sedan upp en kastrull och häll i olja och pressa ned rödlöksringarna i kastrullen. Fräs dem mjukt och pressa sedan i vitlöken och fräs det också, ha i grönsakspåsen och låt det fräsa och häll sedan på ett glas vatten och låt det koka till.Krydda med salt peppar och curry och citronpeppar.
2)Gör en liten redning och häll på så att de tjockar lite, tillsätt sedan créme fraichen och grädden.
Låt koka till och smaka sedan av, ifall de behövs så krydda mera och tillsätt en till vitlök.
3)Ta fram sedan en stavmixer och mixa lite lätt.
Servera sedan soppan varm och ha gärna en klicka creme fraiche i.

smaklig måltid


Kyckling gryta a la Patricia.

5st kycklingfiléer
1 lök
3st vitlöksklyftor
2burkar kokosmjölk
1 burk kokbar créme fraiché
3 dl grädde
½ dl mjölk
1-2 msk mjöl
1 påse broccoli, blomkål och morötter
1 brk annanas
salt,socker, curry,muskotnöt, peppar, citronpeppar.

1)Börja med att göra grytbitar av kyckling så det bara är att lägga i pannan sedan.
2)Skala löken och hacka den smått, och skala vitlöken och lägg den jämte löken.
3)Hetta upp en stekpanna , lägg en smör och rapsolja, när det har blivit riktigt varmt så lägger du i löken, och sedan pressar du vitlöken (men bara 2 st klyftor) och fräser till detta.
4)Du lägger i kycklingen och kryddar med salts,peppar och socker och låter det steka till en stund, sedan har du i resten av kryddorna. 
5)Du lägger ned grönsakerna när kycklingen är igenom fräst och låter dem fräsa en stund, sedan strör du över lite mjöl så att de blir som en redning, sedan häller du på lite mjölk. låter de koka till snabbt sedab har du i kokosmjölken. Låt koka upp sedan har du i grädden och créme fraichén låt det koka till och smaka av.
6)Nu pressar du i den sista klyftan vitlök och häller i burken annanas,låt det och stå och små puttra i ca 10 min.... Smaka av och krydda lite extra ifall det behövs..

Du kan servera rätten med ris, eller bandpasta. Tips! du kan smörja en ungssäker form och lägga ett lager ris i och sedan hällerr du kycklinggrytan över och strör över riven ost och gratinera i ugn ca 20-25 min. ha en färsk sallad till.


Hej alla goa och glada!

Nu var det ett tag sedan ja bloggade upp lite recept för er, men idag kommer det komma nya:) Så njut vet jag.

Matlagning är en konst, och det  är en vacker konst också, tänk bara vad man kan skapa av en grönsak bara om man har lite fanatsi. tex,palm av en annanas och gurka de ni:)


RSS 2.0