Kyckling gryta a la Patricia.

5st kycklingfiléer
1 lök
3st vitlöksklyftor
2burkar kokosmjölk
1 burk kokbar créme fraiché
3 dl grädde
½ dl mjölk
1-2 msk mjöl
1 påse broccoli, blomkål och morötter
1 brk annanas
salt,socker, curry,muskotnöt, peppar, citronpeppar.

1)Börja med att göra grytbitar av kyckling så det bara är att lägga i pannan sedan.
2)Skala löken och hacka den smått, och skala vitlöken och lägg den jämte löken.
3)Hetta upp en stekpanna , lägg en smör och rapsolja, när det har blivit riktigt varmt så lägger du i löken, och sedan pressar du vitlöken (men bara 2 st klyftor) och fräser till detta.
4)Du lägger i kycklingen och kryddar med salts,peppar och socker och låter det steka till en stund, sedan har du i resten av kryddorna. 
5)Du lägger ned grönsakerna när kycklingen är igenom fräst och låter dem fräsa en stund, sedan strör du över lite mjöl så att de blir som en redning, sedan häller du på lite mjölk. låter de koka till snabbt sedab har du i kokosmjölken. Låt koka upp sedan har du i grädden och créme fraichén låt det koka till och smaka av.
6)Nu pressar du i den sista klyftan vitlök och häller i burken annanas,låt det och stå och små puttra i ca 10 min.... Smaka av och krydda lite extra ifall det behövs..

Du kan servera rätten med ris, eller bandpasta. Tips! du kan smörja en ungssäker form och lägga ett lager ris i och sedan hällerr du kycklinggrytan över och strör över riven ost och gratinera i ugn ca 20-25 min. ha en färsk sallad till.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0