Sjömansbiff

500 g lövbiffar
3 st skivade lökar
salt
peppar
2-4 msk smör
potatis.
öl gärna mörk lager ör ca 3,3 dl
2 dl -3 dl vatten

1) När du har skalat potatisen, så skiva den i tunna fina skivor, och lägg dem i kallt vatten. (När du lägger dem i kallt vatten så dras stärkelsen ut och det klibbas ej.)

2) värm upp stekpannan, under tiden så skalar du löken och skivar den i lång strimlor, lägg i ca1/ dl av smöret.

3) Fräs löken sedan i smöret och när den har fått färg så tar du ur löken och lägger den åt sidan, och så tar du kötten och steker den i fettet efter löken( så lövbiffarna tar smak)  . Lägg i smör och fortsätt att steka köttet tills det har fått färg på båda sidor, när du har stekt köttet färdigt  så tar du vattnet och vispar ur pannan på skyn, när skyn har blivit varm så ta de åt sidan.

4) Ta fram en stor kastrul och lägg potatis skivor i botten, salta och krydda med kryddpeppar, lägg o köttet och löken, sen lägger du ett nytt lager potatis, salta och peppra med kryddpeppar, lägg i lövbiffarna o löken ocn ett nytt lager potatis salta och peppra med kryddpeppar.

5) Häll i skyn och ölen så att det täcker, låt koka på medelvärme i ca45 min t 60 min.

Sorry!

Gud ja ha uppfunnit recept o haft mig sista tiden så ja ha knappt hunnit vara här o skriva in dem, laga mat tar bort tankar för mig, så de är rätt skönt, mamma o pappa o lillsyrran har fått fina middagar:)
Humm va är ni intresserade av? Finns det ngt ni önskar som ja skriver här och berättar för er?
kommentera isf, så får ni svar :)
Massa kramar

RSS 2.0