Patricias köttfärssås special.

500g hjortfärs
1 st gul lök
1 st gul paprika
½ tsk salt
2 krm svartpeppar
3 msk paprikapulver
2 st vitlöksklyftor
2 tsk cayennepeppar
1-2 tsk kanel eller en hel kanelstång
1 burk krossade tomater
1dl vatten
2 dl grädde
1 burk cremefraiche
100g riven gratäng ost

1) Skala löken, och hacka den fint, sätt på en kastrull eller gjutjärnsgryta och lägg i en klicksmör och låt det fräsa till, lägg ned löken när smöret har slutat att låta, fräs till löken på medelvärme, under tiden så hackar du den gula paprikan fint och när du har gjort det så häller du ned den nyhackade paprika i löken och låter det fräsa i några min.

2) Lägg ned hjortfärsen och dela upp den, salta och krydda med svartpeppar, paprikapulver, cayennepeppar, kanelen, och pressa i vitlöken, stek det tills köttet får färg, häll i vattnet och de krossade tomaterna och låt de puttra i ca 7-8 min.

3) Häll sedan i grädden och cremefraichen , och den rivna osten, och rör tills all ost har smält, så att de inte fastar i botten av grytan, servera sedan med pasta och en sallad med feta ost.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0