Gott med Bergis!
Bergis
ugn 225 grader
50g jäst
1 dl mjölk
½ tsk salt
½ tsk socker
1 ägg
100g smör
5½dl vetemjöl
1 ägg och 1-2 msk vallmofrön till pensling
1)Smula sönder och rör ut jästen i den kalla mjölken.
2)Tillsätt salt,socker och ägg,skiva ned smöret.
3)Arbeta in mjölet och knåda degen slät, låt degen vila några min , men den skall inte jäsa.
4)Kavla ut degen med lite extra mjöl på ett bakbord, till en rektangulär form.
5)Pensla degytan med sammanvispat ägg och vik den i 3 delar på längden.
6)Vänd degen upp och ner så skarven kommer mot bakbordet.
7)Pensla med ägg och strö över vallmofrön.
8)Skär degen i 2-5 cm breda bitar, lägg bitarna på bakplåtspapper på en plåt och låt dem jäsa i ca 15 min.
9)Grädda i mitten av ugnen ca 10 min..
Kommentarer
Postat av: Anna
Detta skall jag prova att göra i helgen.. :)
Trackback