Skeppargryta

1 Block torsk
Dill
3dl grädde
salt
vitpeppar
2 tomater
Ugn: 200 grader

1)Sätt ugnen på 200 grader och låt den bli varm.
2)Dela upp ett paket torsk i bitar ca 5 cm breda och smöra en form och lägg dem jämte varandra i.
3)Salta och krydda fisken, och skiva sedan tomaterna och lägg som ett täcke på fisken, lägg dillen över tomaterna och häll grädden över, ställ in i ugnen och låt dem koka i ca 40-50 min servera med kokt potatis eller ris.

Kycklingrullader a La Clementine

Kycklingrullader a la Clemetine

300g Kycklingbröst filé
2st clementiner
grädde
creme fraiche
salt
svart/vit Peppar
timjan
Smör
Serveras med långkornigt ris.

1) Börja med att filéa upp kycklingfiléerna i tunna filéer (så att du kan rulla ihop dem till rullar sedan)
2)Skala clementinen och tag en klyfta och lägg den i ena änden av filéen och börja sedan att rulla ihop dem, salta sedan och peppra försiktigt, fäst dem med tändstickor ifall de inte skulle hålla ihop.
3) Hetta upp en stekpanna, lägg i smöret och låt de fräsa färdigt innan du lägger ned kycklingfiléen så pannan får rätt temp, stek genom rulladerna och lägg dem sedan i en kastrull och låt dem koka på svag värme i grädde, salta sedan grädden och peppra men ej för mycket, tag gärna vitpeppar ist för svartpeppar. Pressa sedan den andra Clementinen i såsen och rör om . Servera med ris! Och gärna en god sallad.

RSS 2.0