Ost och skinkpaj
Ost och skinkpaj
6 bitar
Deg: Ugn 200 grader
½ dl Grahamsmjöl
2½dl vetemjöl
½ dl flytande margarin
1 dl kesella (1% fett)
½ tsk salt
Fyllning:
150g kokt skinka
150 g kesella (1% fett)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 st ägg
3 dl lättmjölk
1 dl riven mager ost, om du inte vill ha mager ost så kan du även välja mozarella.
(och om man vill så kan man ha i en halv påse frysta wok grönsaker)
1) Rör ihop ingredienserna till degen i en bunke eller matbereddare. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar botten. Det ska nå 3 cm upp på kanterna, och om du vill så kan du använda en sked att trycka ut degen med så blir den vacker.
2) Förgrädda pajskalet i 10 min.
3) Skär skinkan i ganska små tärningar och lägg dem i pajformen( tillsammans med wok grönsakerna om du väljer att ha sådana)
4)Rör ihop kesella och kryddor, tillsätt sedan ägg och mjölken och häll över fyllningen i pajformen. Strö sedan över osten.
5)Gratinera i nedre delen av ugnen i ca 35 min.
Servera med sallad eller enbart skivad tomat
Kommentarer
Trackback