Tårta för ömtåligmage
JORDGUBBSTÅRTA 8 BITAR
Ugn:200 grader
BOTTEN:
3 st ägg
1½ dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 st apelsin( rivet skal)
GARNERING:
1st apelsin (saften)
1 l jordgubbar
1 brk röd vinbärsgelé
1)Smörj och bröa en låg vid form, gärna med löstagbar botten.
2)Riv apelsinen på rivjärn. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjöl,bakpulver och apelsinskal.
3)Häll smeten i formen. Grädda i ca 20 min eller tills botten har blivit ljusbrun. Låt sedan svalna.
4) Pressa apelsinen över kakan. Skölj sedan jordgubbarna och lägg dem ovanpå kakan.
5)Smält vinbärsgeléet på svag värme i en kastrull. Häll geléet över jordgubbarna.
6)Ställ tårtan i kyl före servering, den blir allra godast om den får stå några timmar.. ( ha en klick grädde till om du vill)

Kommentarer
Trackback