Energibomber

275g osaltat smör
3,25 dl farinsocker
2,25dl sirap
1 dl russin
1,25 l havregryn
1 msk mald kanel
125g osaltat smör
4 dl standard mjölk
50 g mjölk choklad hackad
50g vit choklad hackad
50 g pumpakärnor
50 g solrosfrön

Ugnen ska vara på 200 grader

1)Smält 275 g smör, 1,5dl farinsocker och sirap i ens tor kastrull över låg värme. Tillsätt russin,havregryn och kanel, rör om ordentligt och skeda över blandningen i formen.

2)Packa ordentligt med en träslev och grädda i 15 min eller tills botten fått fin färg.

3)Lägg resten av smöret och sockret i en kastrull och smält över medelvärme. Tillsätt mjölken och låt det hela sakta koka upp under konstant omrörning. Dra bort blandningen från värmen så snart den börjat att tjockna och bred ut den över botten. Strö över resten av ingredienserna över kolan och låt stelna i 1 tim.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0