Mousselineomelett med kryddstekta äpplen och vanlijyoughurt
Det är alltid gott med Desserter efter en måltid, och specielt om man kan få ner kalorierna i det med.
2 små äpplen
1 tsk smör
2 tsk socker
2 krm kanel
1 krm kardemumma
2 ägg
2 msk vatten
1 tsk smör
½ tsk råsocker
Servera med en msk lätt vaniljyoughurt
1) Skär äpplena i klyftor och stek de i smör. Blanda socker kanel och kardemumma och strö över de steka äpplena.
2) Dela äggen i äggulor och vitor. Rör ihop äggulorna med vattnet. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ned i blandningen.
3) Bryn smöret i en teflonpanna och grädda en omelett av smeten, vik ihop pudra råflorsocker över och server med de stekta äppelklyftorna och ed vaniljyoughurt.
Kommentarer
Trackback