En god kaka.

AMBROSIAKAKA
Ugn 175 grader
150g smör
2 dl socker
3 ägg
1 msk rivet citronskal
1½dl vatten
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

GLASYR:
2 dl florsocker
2 msk pressad apelsinsaft
½ tsk rivet citronskal
3 msk hackade syltade apelsinskal

1)Rör fett och socker pösigt. Tillsätt 1 ägg i taget under omrörning. Smaksätt med rivet citronskal och rör ned vattnet. Sikta ihop mjöl och bakpulver och rör ner i smeten.

2)Smörj och bröa formen.

3)Häll smeten i formen och sätt in den i ugnens nedre del ca 40 min.  Låt kakan svalna innan den vänds ur formen. Låt svalna.

4)Rör florsockret med apelsinsaften till en slät  glasyr. Blanda med rivet citronskal och bred glasyren över kakan, strö sedan  de hackade apelsinskalen över och servera.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0