En god potatisblandning från rom
GNOCCHI:
Ugn: 250 grader
1KG POTATIS
4DL VETEMJÖL
3 MSK SMÖR
2 ÄGG
SALT
PEPPAR
KOKNING:
2 L VATTEN
2 TSK SALT
GRATINERING:
4 MSK SMÖR
RIVEN PARMESANOST
1)Skala och koka potatisen i osaltat vatten så att moset inte blir segt..
2)Låt potatisen ånga av väl,mosa potatisen,blanda med mjöl,matfett och ägg.
3)Krydda med salt och peppar och blanda till en fast deg.
4)Rulla ut degen till fingertjocka längder och skär den i 2-3 cm långa bitar, böj dem lite lätt sedan kan du räffla dem med en gaffel med.
5)Koka upp vatten och salt och sjud gnocchin i ca 3 min eller tills de flyter upp till ytan.
Tag upp och låt dem rinna av och lägg gnocchin i en ugnssäker form.
6)Lägg klickar av smör och strö över ost. Gratinera i ugnen tills osten har fått färg
Kommentarer
Trackback