Foccacia för ömtålig mage

Foccacia

Ugn 225 grader:

½ pkt torrjäst (eller 25 g färsk)
2 dl durumvete
4-5 dl vetemjöl
1 dl vatten
1 tsk salt
½ msk grovt salt eller flingsalt


1)Blanda torrjästen med merparten av mjölet i ett litermått.

2)Slå i vattnet i en degbunke, det ska vara lite varmare än "fingerljummet" (ca 45 grader)Tillsätt saltet.

3)Häll i mjölet och arbeta ihop degen i bunken tills den är seg och släpper kanterna. Pudra över lite mjöl och låt jäsa till dubbel strl.(degen ska inte knådas) Brödet ska bli någorlunda runt oh platt.

4)Låt degen jäsa till dubbel strl igen. Pensla ytan med vaten , strö över saltet Grädda i 20 min i ugnen.

Låt kallna på galler


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0