Muffins!
PEPPARKAKSKRUKOR
UGN: 175 grader
Till dessa muffins kan du ha små terrakottakrukor om du vill sätta lite charm på dem.
2½ dl extre fint vetemjöl
2½ dl extre fint fullkornsmjöl
1 msk bakpulver
4 tsk mald ingefra
1 tsk kanel
3 1/4 dl ljust farinsocker
2 ägg
1 1/4 dl honung
115g osaltatsmör
1 3/4 dl mjölk
2 msk grovt hackad kanderad ingefära
TILL GLASYREN:
2dl florsocker
5 msk citronsaft
1) Placera 12 st pappersformar i fördjupningarna på en muffinsplåt eller klä 12 små terrakottakrukor invändigt med smörpapper.
2)Sikta ner mjölsorterna,bakpulver ,ingefära och kanel i en stor skål. Vispa samman övriga ingredienserna i en medelstor skål med elvisp till en slät smet, 2-3 min. Rör ner i de torra ingredienserna, skeda smeten i formarna.
3)Grädda i 20 min. Ta sedan upp muffinsen och låt svalna på galler. För att göra glasyren,sikta ner florsocker i en skål och tillsätt sakta citronsaft under omrörning tills allt precis blandats. Ringa glasyren över muffinsen innan de svalnat . Förvara i en lufttät burk i upp till 3 dagar.
Kommentarer
Trackback